fbpx

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf je vrijblijvend in voor de FotoBolwerk nieuwsbrief.

Dan weet je altijd welke cursus of workshop binnenkort start!

Hans Devries kreeg zijn eerste camera als jongetje van 12. Op de pof gekocht door zijn moeder. De Asahi Pentax is inmiddels vervangen, maar fotografie is de leidraad in zijn leven gebleven. Na de middelbare school studeerde hij aan de Fotovakschool in Den Haag, daarna werkte hij in fotostudio's in binnen- en buitenland.

Hij verdiepte zich in fototechniek en zocht tegelijkertijd naar zijn eigen expressie. Met de serie ‘Engelen’, geinspireerd op zijn eigen kinderen, exposeerde hij in de Bijenkorf en op Vrije Scholen door het hele land. Na omzwervingen en uitvogelarijen in een breed spectrum van de kunst- en vakfotografie kwam hij in het uitgeversvak terecht. Hier ontdekte en ontwikkelde hij kwaliteiten op het gebied van verkoop en reclame. In deze combi van talenten en passie kwamen diverse fotovaktechnische glossy’s tot stand.

Sinds de oprichting van de vestiging van de FotoAcademie in Nijmegen was Hans Devries betrokken als mentor en docent. Vanuit zijn brede vaktechnische en menselijke ervaring bracht hij hier, naast een groot open oog voor kwaliteit, vakmanschap en mogelijkheden, vooral ook liefde, humor en blijvende verwondering in.
Hans Devries is een van de oprichters van FotoBolwerk.

Hans Devries is een allround fotograaf met een voorliefde voor landschaps- en studiofotografie. Ook journalistieke/documantaire fotografie heeft zijn grote interesse. Hij is uitermate gecharmeerd van het werk van Robert Doisneau.

Binnen FotoBolwerk verzorgt hij de workshops Nachtfotografie, Landschapsfotografie, Workshop Reportage, Cursus Reportage, Straatfotografie en de cursussen Portret en Studiofotografie. Tevens geeft hij Portfolio- en werkbesprekingen. In samenwerking met De Lindenberg geeft hij ook een breed georienteerde cursus voor jongeren van 15 tot 18 jaar.

“Er gaan zeker weleens dagen voorbij waarop ik niet fotografeer. Ik heb ook echt niet elke dag m’n Nikon over m’n schouder hangen. Maar als ik niet kan slapen, dan is dat toch meestal omdat er weer een idee in m’n hoofd zit voor een foto die een mooi, geheimzinnig verhaal vertelt.”

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf je vrijblijvend in voor de FotoBolwerk nieuwsbrief.

Dan weet je altijd welke cursus of workshop binnenkort start!

Vrienden van FotoBolwerk