Inschrijven nieuwsbrief

 

Studiofotografie betekent totale controle. Controle over het licht, contrast, kleur en over wat wel en niet in de foto te zien is. Niets wordt in de studio aan het toeval overgelaten! 

 

Studiofotografie is een cursus voor de liefhebbers van het fotograferen van bijvoorbeeld producten, food, stillevens en portret. Een geheel eigen tak van sport. Het draait in de studio volledig om de controle van het licht en of je dat nu doet met flitsers of met duurlicht, het blijft onder alle omstandigheden een uitdagende materie. Hoe zorg je er voor dat glas er uit ziet als glas op de foto? Hoe voorkom je reflecties in spiegelende voorwerpen? Hoe zorg je dat eten er lekker uit ziet? Al deze onderwerpen komen aan bod in deze cursus van 5 lessen waarin je vooral praktisch bezig bent.

Tijdens deze cursus onderzoek je de werking van licht in het algemeen en hoe het op verschillende oppervlakken reageert.
We gaan beelden herscheppen, maken eigen beeld en bedenken zelf oplossingen. Dit doen we aan de hand van onder andere stilleven en portret.
Je krijgt uitleg over contrast en contrastbeheersing, kwaliteit van het licht, schaduwwerking, lichtmeting van flitslicht gecombineerd met duurlicht en over kleurtemperatuur. Je leert het verschil tussen flitslicht en duurlicht en hoe je deze creatief kunt combineren.

Je werkt in de studio van FotoBolwerk met een professionele flitsinstallatie en in kleine teams.
Om mee te kunnen doen ben je bekend met de invloed van het diafragma en de sluitertijd op de foto en je weet de beginselen van lichtmeting.
Wanneer je de basiscursus bij FotoBolwerk hebt gevolgd, is dit dus uiteraard op jou van toepassing!

Deze cursus werkt met een deelnemerslijst.
Schrijf je vrijblijvend in voor deze workshop en kom op de deelnemerslijst.
Bij voldoende deelnemers nemen we contact met je op om de datum te plannen.

 

Cursusduur 5 lessen van 2,5 uur
Kosten 350,- euro
Docent Aryan Jansen
   
  NIJMEGEN
   
Start Deze cursus werkt met een deelnemerslijst
Vervolgdata (datums kunnen nog wijzigen in overleg met de groep)
   
Locatie NIJMEGEN
  Leslocatie de Vasim 
  Winselingseweg 87

Algemene Voorwaarden FotoBolwerk 

Ja, ik schrijf me in voor de cursus studiofotografie!