Inschrijven nieuwsbrief

 

koe

Ygrande? Nooit van gehoord!
Dat is zeer waarschijnlijk. Ygrande is een plaatsje zoals vele in Frankrijk: rondom een Romaanse kerk wat kleine middenstand, enkele huizen en voor je het weet ben je langs het kerkhof het dorp al weer uit.

De twee wat grotere steden Moulins en Montluçon liggen op ongeveer 30 minuten rijden. Het platteland is betrekkelijk desolaat en de bevolking vergrijst doordat de jongeren naar de steden trekken...

Waarom dan Ygrande? 

Juist het feit dat er geen grote toeristische attracties of bijzonderheden zijn in dit alledaagse dorpje in het zo kenmerkende Franse landschap, zorgt ervoor dat de fotograaf aan de slag moet! En dat is natuurlijk de bedoeling.

Iedere cursist neemt een fotografische invalshoek voor zijn rekening, en diept deze in de loop van de week uit. Afgewisseld door korte workshops en opdrachten waar je aan deel kunt nemen. Uiteindelijk proberen we alle verschillende benaderingen bij elkaar te brengen tot een gezamenlijke impressie. 
Iedereen werkt natuurlijk vanuit zijn eigen niveau, waarbij het verbeelden centraal staat en de techniek op de tweede plaats komt.
Dat betekent natuurlijk niet dat er geen ruimte is voor technische ondersteuning!
Dagelijks zijn er centrale bespreekmomenten ingepland, zodat je verder geholpen wordt als je weer nieuwe beelden hebt gemaakt!

vietnamees

Vietnamese gemeenschap in Buxières-les-Mines

Vanzelfsprekend is er heel veel te zien en te fotograferen in de omgeving. Er zijn enkele wat meer historische plaatsen zoals Bourbon-l'Archambault en Buxières-les-Mines, enkele kastelen in goede en in vervallen staat, kortom, wat je mag verwachten van een dorp in Frankrijk!

Afstand naar Ygrande

Ygrande ligt op ongeveer 800 km van Nederland. Wanneer de Franse tolwegen worden gebruikt, is de reis met de auto binnen een dag te doen. We kunnen op het milieu en de reiskosten besparen door met elkaar te "carpoolen".

Het adres:

Le Presbytère
Rue Emile Guillaumin 27
03160 Ygrande
Allier
Frankrijk