Inschrijven nieuwsbrief

 

Splitsing in Ygrande
Splitsing in Ygrande

Het wie, wat en waar van de fotografieweek

Wanneer

De fotografieweek wordt dit keer gehouden in het voorjaar van 2024. 
Aankomst in Ygrande op zaterdag 25 mei vanaf 16:00 uur, vertrek uit Ygrande op zaterdag 1 juni na het ontbijt.

Kosten

De fotoweek Frankrijk kost 750,- euro. De prijs is inclusief overnachtingen en maaltijden. 
Vervoer naar de locatie en tijdens het verblijf zijn exclusief. De reis is op eigen gelegenheid of in overleg met andere deelnemers.

Meenemen

Natuurlijk neem je de gebruikelijke dingen mee, die je altijd meeneemt als je een week van huis gaat. Daarnaast neem je je camera-apparatuur (en lader!) mee en als je hebt ook een statief. 

Verder nog wat handdoeken en bescherming tegen mindere weersomstandigheden voor jezelf en de camera. 
Handig, maar niet noodzakelijk is het om een laptop mee te nemen, zodat je je foto's ook buiten de bespreekmomenten om groot kunt bekijken en selecteren.
Goede wandelschoenen zijn raadzaam, verder een flinke dosis positieve energie en je bent helemaal klaar voor de fotografieweek in Frankrijk.

Locatie

We verblijven op een prachtige locatie in Frankrijk, in de voormalige pastorie van het plaatsje Ygrande in het departement Allier. Dit is onze uitvalsbasis en de plek waar we de gemaakte foto’s zullen bespreken.

Docent

Aryan Jansen is je docent gedurende de fotografieweek. Aryan heeft een ruime ervaring als docent en heeft onder andere als mentor les gegeven bij de Fotoacademie in Nijmegen. Ook verzorgt hij diverse cursussen en workshops voor de Fotoschool en bij meerdere Volksuniversiteiten. Nu zet hij als medeoprichter van FotoBolwerk zijn kwaliteiten daar natuurlijk voor in. Naast zijn beroepspraktijk als fotograaf en webdesigner, geeft hij helder en met veel plezier les in alles wat fotografie zo boeiend maakt. Een prettige en ontspannen lessituatie zijn doorslaggevend voor een geslaagde stap naar betere foto’s.

Verzorging

We verblijven in de pastorie van Ygrande, de maaltijden en drankjes zijn inclusief.
Truus Wigger is onze gastvrouw in Le Presbytère. Zij zal zorg dragen voor de inwendige mens, zodat ontbijt en diner goed verzorgd zijn. De pastorie is haar Franse toevluchtsoord en zij geeft hier zelf al vele jaren workshops en cursussen, waaronder kookworkshops. Je hoeft dus nergens aan te denken en je kunt je helemaal concentreren op dat wat je wilt leren. 
De bedden zijn opgemaakt, neem alleen wel zelf handdoeken mee.

buitentafel

Vervoer

Je komt op eigen gelegenheid naar deze locatie. Dat kan per auto of je neemt de trein. Er is eventueel de mogelijkheid om met elkaar te “carpoolen“ tegen gedeelde kosten. Dit regelen we zodra het aantal cursisten definitief is. Tijdens de week gaan we er diverse malen op uit, het vervoer spreken we ter plekke onderling af.

En verder nog...

  • Minimaal 6 maximaal 10 deelnemers.
  • Plaatsing gaat op volgorde van inschrijving.
  • De cursus gaat natuurlijk alleen door bij voldoende aanmeldingen.
  • Het cursusgeld hoeft pas betaald te worden, nadat je de bevestiging hebt ontvangen dat de week doorgaat. Dit wordt uiterlijk een week voor aanvang meegedeeld. 
  • Regel zelf een reis- en annuleringsverzekering

Ja, ik schrijf me in voor de fotografieweek in Frankrijk!